Батериите на съвременните модели смартфони се изтощават толкова бързо, че това създава огромни неприятности както на потребителите, така и на производителите.

 

Ако не искате да имате този проблем, трябва да вложите средства в закупуването на външна батерия. Преди да се отправите към магазина, вижте тези 5 неща, с които трябва да се съобразите при избора на външна батерия.

 

1. Повече mAh означава повече време за зареждане

Капацитет на външните батерии от порядъка на 13 000 mAh или дори 20 000 mAh изглежда доста изгодна сделка, тъй като дава усещането за безкрайно ползване на тези джаджи. Въпреки това, трябва да знаете, че по-голямата батерия изисква повече време за зареждане. Ето защо, освен ако не планирате дълга почивка на палатка или къмпинг, модел с капацитет от 5000 mAh би ви устроил идеално. Ако все пак се спрете на модел който е с капацитет над 10 000 mAh набавете си и 2.1 А зарядно устройство, за да зареждате бързо външната батерия.

2. Обменният курс не е 100%

Не очаквайте една външна батерия с капацитет 12 000 mAh непременно да зареди смартфона ви, който има 2000 mAh батерия шест пъти. Винаги има загуби, които зависят от състоянието на батерията на вашата джаджа и от околната среда, които трябва да предвидите. 

3. Удобството е от значение

Външните батерия имат за цел да осигурят енергия на изтощените батерии на нашите мобилни джаджи в случаите когато сме далеч от контакти. Ето защо те са с нас винаги когато сме в движение и е добре да изберем модел който има удобен дизайн и е лек. Добре е да имате предвид, че външните батерии с по-голям капацитет тежат повече. Така че, обърнете внимание и на теглото и размерите, а не само на рейтинга на mAh.

4. Портовете също са от значение

Броят на портовете по вашата външна батерия зависи от това колко мобилни устройства бихте искали да зареждате с нея едновременно. Ако искате поне двама души от семейството да я използват, тогава нека е с по-голям капацитет, с повече портове и с възможност да доставя по-голям ток. Освен това ако портовете доставят максимален ток в размер на 2.1A, то теоретично вашето мобилното устройство ще се зарежда по-бързо. 

5. Помислете дали имате нужда от някои екстри

Някои външни батерии имат вградено LED фенерче, което може да бъде много полезно по време на пътуване. Други имат индикатор, който показва количеството оставащ заряд. Екстрите обаче, не трябва да бъдат решаващ фактор в избора ви на външна батерия.

 

Вижте още как да удължим максимално живота на всяка батерия