Вече негласно сме в ерата на изкуствения интелект. Макар той все още да е в своя зародиш, потенциалът му става все по-видим. AutoAI е поредната новост, като е дело на IBM. RTInsights разказва повече за услугата и какво трябва да знаем за нея.

 

Къде се използва технологията AutoAI?

AutoAI е насочена към бизнеса. Чрез нея компаниите могат да изграждат и използват модели за машинно обучение без да се налага да пишат програмен код. Това им позволява бързо и ефективно да създават изкуствен интелект, който да върши определена задача, например да анализира данни от продажби или да предоставя друга услуга.

 

 

AutoAI върши по-голямата част от работата заедно с Watson Studio. Системата може автоматично да анализира данните на компанията и да генерира различни модели на работа, от които тя да избере. Технологията автоматизира подготовката на данните, разработката на модела и на функциите, както и оптимизация на параметрите.

Всичко това звучи сложно, но всъщност компанията-клиент трябва да свърши много малко работа по конфигурацията на услугата. След това тя върши всичко останало сама, а накрая клиентът избира най-добре представящите се модели на работа. Общо процесът отнема няколко минути и позволява на компанията да експериментира повече, да анализира по-подробно и да пуска нови услуги по-бързо.