На 14 Април очакваме да се състои премиерата на новата серия смартфони OnePlus 8. Както и всички други премиери от технологичният свят и тази заради пандемията с COVID-19 ще бъде изцяло онлайн чрез специален стрийминг от страницата на бранда. Стартът на излъчването е планиран за 18ч българско време.

 

 

До тогава има точно 2 седмици, но въпреки това, вече знаем много за смартфоните от серията. От лийкове, като този, че бюджетният представител на серията "OnePlus 8 Lite", има шанс да се появи под друго име - OnePlus Z. До официално потвърдени, като  информацията, която намираме в официалният форум към сайта на OnePlus. В нея главният изпълнителен директор и съосновател Пийт Лау (Pete Lau) споделя подробности осмиците. Те ще бъдат с идеално балансиран хардуер и софтуер, като по този начин ще се постигне бърза и безпроблемна работа. 

 

 

В основата на флагманите ще стои процесор Qualcomm Snapdragon 865, който е не само с 25% по-бърз от предшественика си, но и значително по-енергоефективен. Партниращият му графичен процесор също е с енергоефективни видео енкодер и DSP. RAM паметта също е подобрена, LPDDR5 може да постигне скорост от 6400Mbps, което сериозно надграждане в сравнение с 4266Mbps при OnePlus 7T Pro, който е с LPDDR4X RAM. Потреблението на енергия и тук е по-малко. Споменавайки скорост - OnePlus 8 ще бъдат 5G, а дисплеят на Pro версията ще е със 120Hz скорост на опресняване. OnePlus 8 Pro ще има UFC 3.0 и скорост на запис, достигаща до 1700MB в секунда. В характеристиките на паметта на телефона има и две ключови нововъведения - Turbo Write и Host Performance Booster.

 

Прочетете още статията: Какво е Google Classroom и как работи