На CES 2020 Lenovo разкри пълните детайли около новия си революционен компютър ThinkPad X1, за който съобщихме за първи път през май 2019 година. Устройството, създадено за безпрецедентна производителност, ще предлага революционен нов форм фактор, който ще промени света на мобилните компютри. Компютърът с лекота преминава в различни режими – от малко устройство в напълно плосък 13,3-инчов екран, осигурявайки едновременно ефективността на лаптопа и преносимостта на смартфона

 

 

Корпус от леки сплави и карбон

Направен от комбинация от леки сплави и карбонови влакна и „облечен” в луксозна обвивка от кожено фолио, X1 Fold осигурява издръжливостта и надеждността, които потребителите традиционно очакват от всеки ThinkPad. Разработен с Intel, този винаги свързан компютър е захранван от процесорите на Intel Core с Intel Hybrid технология и ще излезе на пазара първоначално с Windows 10 в средата на 2020 година.

 

 

Lenovo планира по-късно да пусне и версия на Thinkpad X1 Fold с Windows 10X за още по-добро преживяване. Опционалната 5G свързаност ще даде възможност за нови начини за работа, независимо къде се намирате, кога и как използвате устройството.

 


 

Удобство при сгъване
Парадигмата на книгата е известна от хилядолетия. Сходствата със сгъваемия компютър са очевидни. Проучвания на потребителските нагласи показват, че потребителите, които често сменят устройството, на което работят (телефон, таблет и лаптоп) търсят нещо с различни възможности и ползи. ThinkPad X1 Fold е революционно нов продукт, който успешно съчетава основните плюсове на всички устройства и е безкомпромисно по отношение на производителността и размерите на екрана.

 

 

В същото време то е достатъчно компактен и лек , за да го носите дори в най-малката чанта. Специално за Windows 10 разработихме софтуер за умна смяна на режима, за да адаптираме различните  режими на работа в различните условия на околната среда.

 


 
Когато е разгънат X1 Fold със своя 13,3-инчов OLED екран и тегло под 1 кг.

Той е идеален за употреба на голям обем съдържание само с докосване. В landscape режим и интегрирания кикстенд в кожения калъф, потребителите могат да разглеждат и анотират последната презентация или да използват мини сгъваемата клавиатура с Bluetooth. Когато е сгъната, клавиатурата се съхранява и зарежда безжично в системата, подсигурена от магнити.

 

 

Когато си почивате, можете да гледате най-новия епизод на любимия си сериал на яркия OLED екран с Dolby Audio преживяване. В ориентация портрет потребителите могат да си водят бележки или да скицират концепциите си с Active Pen писалката. Или пък да преглеждат и подписват документи. Разгънете екрана напълно и го използвайте като таблет или леко го сгънете като книга, за да прочетете няколко глави по време на следващия си полет.

 


 

Може да ползвате два независими дисплея

В познатия режим лаптоп потребителите могат да се възползват от два независими екрана, за да оптимизират своята ефективност при някои дейности, изискващи работа по няколко задачи едновременно. Включете се във видео разговор на горния екран, докато разглеждате и редактирате презентацията си на долния екран. Сравнявайте документи един над друг или си водете бележки на единия екран, докато гледате лекция на другия. Тези начини на употреба са възможни и в режим портрет или landscape, според нуждите на потребителя.

 


 

Перфектен за офиса
И накрая, X1 Fold е идеален за офис среда. Свържете стандартна клавиатура и мишка и втори екран през USB Type-C и бързо поставете устройството в опционалната стойка ThinkPad X1 Fold Stand в режим портрет или landscape. Потребителите ще се насладят на ползите от това пълно деск решение.

 

 

Надеждност и издръжливост  
В продължение на повече от 4 години разгледахме 4 основни дизайна на X1 Fold и избрахме съотношението 4х2 с 13,3-инчов екран, за да постигнем възможно най-доброто преживяване и най-високото ниво на производителност.


Екипът  който работи по ThinkPad ни прдставя няколко любопитни факта за Lenovo ThinkPad X1 Fold


•    ThinkPad X1 Foldуникален multi-link въртящ механизъм на пантата, който поема стреса при сгъването.
•    Механизмът на пантата, съчетан с леките сплави, включително подсилената рамка от карбонови влакна, оптимизира гледането в разгънат режим.
•    pOLED дисплеят на X1 Fold е преминал през сериозни тестове за издръжливост, за да сме сигурни, че той отговаря на критериите ни за използваемост по отношение на удар, натиск и изпускане.
•    Създаден, за да издържи същите тестове като останалите лаптопи от серията ThinkPad, X1 Fold продължава да бъде подлаган на множество цикли на сгъване на екрана, стрес тестове и тестове за употреба на писалката, за да  отговори на най-строгите ни критерии за качество.

 

Още от Digital:Първият гъвкав лаптоп Lenovo ThinkPad X1 Fold ще се продава за $2499