Вече ви запознахме, че компанията разработва нова геймърска конзола с кодовото име Nintendo NX. Японският разработчик на игри разкри повече детайли за визията и възможностите на устройството. Новата конзола ще е достъпна на пазара с името Nintendo Switch. То е избрано случайно, тъй като конзолата има модулен дизайн и може да се ползва като портативно устройство или да се свърже към голям телевизор.

 

Официалната премиера на пазара се очаква през март 2017г., информира TheVerge. Nintendo пуснаха и трейлър, от който можем сами да се убедим, че искат да променят изцяло представата ни за геймърските конзоли. Етои и кои са най-интересните характеристики на Switch, според информацията, която имаме досега: 

 

 

1. Nintendo Switch може да се използва в поне пет различни режима на работа. Устройството работи не само като портативна конзола, но и да се постави в специална кутия, която прехвърля геймплея на екрана на телевизора. От двете страни са разположени двата контролера за нея. Всеки един от тях може да се използва самостоятелно и така двама човека да играят едновременно.

 

2. Конзолата има и стойка в задната част, което е подходящо когато пътувате. Nintendo Switch ще се продава и с класически геймърски джойстик. Неговото име е Joy-Con и той разполага с аналогов контролер и четири хардуерни бутона.

 

3. Интересна подробност е, че Nintendo Switch използва специални карти, които се поставят от едната страна на конзолата. В голяма степен те работят като тези в преносимите конзоли на Nintendo от миналото. 

 

4. Компанията публикува списък с 48 разработчици на игри, които са изявили желание да оптимизират своите заглавия за Nintendo Switch. За в бъдеще техния брой ще продължи да се увеличава. Най-интересните имена сред тях са EA, Capcom, Activision, Ubisoft, Bethesda, Unity и Havok.

 

5. На този етап знаем имената на шест игри, които ще са достъпни за Switch. Сред тях са популярни предложения като The Legend of Zelda, Mario Kart, Super Mario, Splatoon, The Elder Scrolls 5: Skyrim, както и нова NBA игра.

 

6. Nintendo потвърдиха, че устройството ще се продава на пазара от март 2017г. Допълнително ще бъдат разкрити детайли за цената на Switch на европейския пазар.

 

Вижте колко пари печели Nintendo от популярността на Pokemon Go