Много често YouTube акаунтите са свързани с истинското име на техния собственик. Ако някой търси в Google с вашето име, един от първите резултати може да бъде профила ви в сайта с достъп до фийдовете ви, заедно с всички видеозаписи, които сте преглеждали и канали, за които сте се абонирали през последните няколко години.

 

За щастие, все още можете да контролирате това, което останалата част от света може да вижда от профила ви в YouTube. Предлагаме ви съветите на How To Geek за това как да управляваме настройките за поверителност в YouTube.

Как да редактираме настройките за поверителност на YouTube

1. За достъп до настройките за поверителност, отворете началната страница на YouTube. След това намерете настройките на профила си, като кликнете върху аватара си в  горния десен ъгъл и кликнете върху иконата на зъбно колело.

 

2. Намерете опцията „Privacy” в менюто от лявата страна. Това е мястото, където можете да редактирате това, което обществото може и това което не може да види, когато те търсят за вашия профил. За да не се вижда от всички кои видеоклипове сте харесали и каналите, за които сте се абонирали, бъдете сигурни, че двете полета тук са избрани.

 

3. По-надолу може да управлявате това което се появява в Activity Feed. Activity Feed съхранява следи от действията ви, като добавяне на видео към публични списъци, както и всеки път, когато се абонирате за нов канал. Колкото по-малко отметки сложите в тази секция, толкова по-личен ще е акаунта ви.

Как да редактираме настройките Ad Settings и Connected Accounts

1. Секцията Ad Settings не контролира информацията от вашия профил, която е на разположение на обществеността, а по-скоро какъв вид данни Google ще събере за вас за специално пригодените реклами в YouTube. Придвижете се до дъното на страницата за поверителност и кликнете върху линка ‘Google Ads Settings’.

 

2. Тук можете да добавяте или изтривате ваши интереси, ако искате YouTube да ви показва по-точни реклами. Понякога алгоритъмът, който открива данните за вашите интереси може да не е много точен. Ако обаче личния ви живот е от изключителна важност за вас, можете да изключите настройката изцяло.

 

3. Сега отидете в „Connected Accounts” от страничната лента. Тук можете да управлявате това, което ще се публикува на свързаните ви с YouTube акаунта с други акаунти в соиалните медии. Ако нямате свързани акаунти, тези настройки ще бъдат изключени по подразбиране.

 

Вижте как да слушаме музика от YouTube при заключен дисплей на смартфона