Дългоочакваните нови смартфони Nexus, които бяха произведени от Huawei и LG в тясно сътрудничество с Google вече са факт и те споделят няколко общи характеристики като сензорите за пръстови отпечатъци, новата платформа Android 6.0 Marshmallow и 1.55 µm камера сензори от последно поколение. Oбективът на Nexus 6P e с 12-мегапикселова резолюция и е допълнен от лазерен автофокус, двойна LED светкавица и може да снима видео с 4K резолюция при скорост от 30 кадъра в секунда. Именно камерата е едно от най-осезаемите подобрения в новите смартфони на Google които се превърнаха и в най-добрите устройства за фотография с бранда Nexus досега, предаде PocketNow. 

 

Една интересна подробност е факта, че Google са използвали собствена версия на т.нар. "ултрапиксели", които вече видяхме в няколко флагман модела на НТС, които са с по-голям размер и така улавят повече светлина. Крайният резултат е заснемането на по-висококачествени и наситени изображения, особено при липсата на достатъчно осветление, за които допринася и прецизната система на лазерен автофокус. Google също така твърдят, че 12-мегапикселовите камери на новите смартфони Nexus не се различават от възможностите на другите популярни модели с 16 и 20-мегапикселови сензори.

 

Предстои да видим повече камера семпли на Nexus 5X и Nexus 6P, за да преценим дали наистина това е компонент, който подобрява камерата на моделите въпреки по-ниската им резолюция. Сега е удобен момент да отбележим, че анализаторите от DxOMark Mobile, които провеждат детайлни тестове на сензорите на мобилни устройства и поставиха Nexus 6P на трето място в своя списък за смартфоните с най-добри камери на пазара. По всичко личи, обаче, че възможностите за фотография се очертават като едно от най-силните оръжия на устройствата в конкуренцията им с другите популярни смартфони с Android на пазара.

 

Защо Google всъщност решиха да представят едновременно два смартфона Nexus