За Huawei потребителското изживяване винаги е било приоритет номер едно. В тази връзка, компанията посвещава последните 10 години на развиването на т. нар. “1+8+N” екосистема. Huawei Share и Huawei HiLink, които са мостовете, свързващи всички устройства в един общ организъм, благодарение на който потребителят получава холистично, цялостно и богато изживяване. Освен иновациите на хардуерния фронт, Huawei продължава изграждането на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), която е достъпна за крайния потребител през Huawei AppGallery.

 

 

Тъй като хардуерната и софтуерната платформа за всички сценарии работят в хармония, Huawei е в състояние да осигури на потребителите качествено изживяване, където информацията е споделена между свързаните устройства по естествен, ненатоварващ потребителя начин, независимо от сценария на работа.  2019 бе необичайна година за Huawei. Въпреки това, Huawei остана марка, радваща се на доверието на своите потребители, за което са доказателство силните й резултати за същата тази година.

 

Само бизнесът със смартфони на Huawei надхвърли 240 милиона доставени бройки, което затвърди позицията на компанията като вторият по големина производител на телефони в света. Останалите категории устройства също бележат стръмен растеж: PC бизнесът и този с безжични аудио продукти е нараснал с 200%, а на носимите устройства – със 170%. От януари 2020 година, Huawei е доставил над 10 милиона бройки от 5G смартфони.

 

 

За да осигури все по-богато, интелигентно и интуитивно изживяване с устройствата на Huawei, компанията постепенно отваря своята екосистема чип-устройство-облак за разработчиците по света, посредством Huawei Mobile Services – HMS. HMS е ключов компонент в Seamless AI Life стратегията на компанията за смарт изживяване във всички възможни сценарии.

 

 

В ядрото й стои HMS Core, вече в своята четвърта итерация, която представлява колекция от софтуерни инструменти, разработени за партньорите на Huawei и разработчиците на приложения. На база на тях те могат да създават уникални нови сценарии, пълноценни изживявания, базирани на пълния потенциал на хардуерните и софтуерните възможности на устройствата на Huawei. Чрез интегриране на HMS в своите приложения, с HMS Core 4.0, разработчиците могат бързо да оползотворят капацитета на Huawei устройствата като HiAI, разпределените технологии и функциите на камерата, като ги интегрират в своите приложения и предоставят качествено изживяване на крайните потребители.

 

Например, Cewe, най-голямата европейска компания за фото печат, е използвала Huawei Share Kit, за да улесни процеса на свързване (pairing) на устройствата в офисите. Интуитивният печатен процес улеснява и ускорява производството като изисква само едно тапване от страна на служителя на Cewe, за да свърже едно Huawei устройство с принтера.  Подобни решения не са ограничени само до корпоративните потребители. Huawei AppGallery предлага множество HMS-базирани приложения, с които потребителите на Huawei устройства да се радват на удобствата, носени от иновациите на Huawei.

 

 

Huawei AppGallery предлага още Quick Apps – иновативна форма на приложения за устройствата от 5G ерата. Базирани на стандарти в индустрията, Quick Apps не изискват инсталиране и използват минимално количество системна памет. Потребителите могат да кликнат на тези приложения и да се радват на гладка интеракция с тях и красиви интерфейси, аналогично на традиционните приложения. Това е бързо растяща категория приложения. В момента в AppGallery са налични над 1700 Quick Apps.

 

 

Освен върху създаването на нови приложения, Huawei активно се фокусира и върху популярните вече в света приложения, за да състави качествена селекция, обогатяваща потребителското изживяване. За да защити потребителите си от зловредни приложения, Huawei е пионер в разработването на пълен цикъл от мерки за сигурност, включително верификация на истинското име на разработчика, 4-стъпков процес на одобряване на приложението, защита при изтегляне и инсталиране, както и превантивен механизъм за гарантиране на безопасната работа на приложението.

 

 

С 9 години опит в агрегирането и разработването на приложения, Huawei AppGallery е единият от Топ 3 магазини за приложения в света. Huawei активно си сътрудничи с разработчиците по света в изграждането на екосистемата от приложения. Разработчиците са винаги добре дошли да станат част от тази екосистема, и заедно с Huawei, да създават по-интелигентни изживявания на потребителите навсякъде по света.

 

Видео ревю: Huawei Mate Xs - Първи впечатления от новия сгъваем флагман смартфон