Google Photos е полезна услуга, която отстранява напълно проблема с недостатъчното вградена памет на смартфоните за запазване на колекцията от снимки и видео клипове. Компанията активно окуражава потребителите да споделят повече съдържание в "High Quality" формат за качество.

Алгоритмите на Google компресират файловете по такъв начин, че Google Photos да осигурява неограничено място за снимки и клипове. Всеки собственик на смартфон с Android вероятно е запознат с възможностите на приложението. Премиерата на Google Photos стана факт преди години, когато обещаха "High Quality" режима да гарантира "почти визуално идентични" снимки с оригиналния кадър.

Вече са споделени повече от 4 трилиона изображения в Google Photos, което се превърна във важна част от Android екосистемата. От Google започнаха да разпространяват имейли до някои потребители, в които ги информират за предимствата на премиум функциите на Photos.

Компанията също така препоръчва да преминат от "High Quality" към "Original Quality", тъй като рискуват да влошат качеството на снимките в Google Photos.

За да демонстрират нагледно своето твърдение Google прикрепват и снимка, показваща разликата, която можем да очакваме. Очевидно е, че компресираната снимка е с доста по-лошо качество, въпреки първоначалните обещания на Google. Според официалното обяснение на компанията изображенията с Original Quality имат много повече детайли, предлагат опция да зуумвате, изрязвате или принтирате без с oсезаемо по-малка пикселизация.

На практика сегашното твърдение противоречи на изявлението през 2015г. Тогава Google подканяха активно да изберем High Quality опцията. Ограничението на Google Photos е снимките да бъдат с максимум 16-мегапикселова резолюция и 1080p при видео клипове в High Quality. Оригиналното качество зависи от разделителната способност, която поддържа вашето устройство и може да е доста по-висока.

 

Oще от Digital: Най-добрите алтернативи на Google Photos