Apple официално потвърдиха, че потребителите ще могат да използват дългоочаквания Dark Mode режим на iPhone. Това ще е едно от най-интересните подобрения в iOS 13. Активирането на нощния режим ще промени фона в черно, а самия текст ще бъде в бял цвят, което е полезно, тъй като не натоварва очите. Функцията е особено подходяща вечер, когато яркостта на екрана може да се окаже проблем и вече се радва на голяма популярност сред смартфоните с Android. 

 

 

За да можете да се възползвате от тази функционалност ще трябва да получите ъпдейт към iOS 13. Платформата ще е налична за съвместимите устройства през есента. От Apple също така потвърдиха, че ще може да тестваме публичната бета версия още през юли, съобщава CNet. Tрябва да отбележим също, че Dark Mode режима допринася за по-ниската консумация на енергия и така ще гарантира по-дълъг живот на работа на iPhone, които го поддържат.

 

 

Aктивирането на нощния режим е става с едно плъзгане на пръста от Control Center. Предвидена е възможност да настройвате Dark Mode да се стартира и спира в определени часове. Функцията ще работи със системните приложения, които са предварително инсталирани на iPhone, като Messages, Maps, Safari, Camera и Photo Gallery. Компанията ще предостави и допълнителни инструменти за разработчиците, с които да оптимизират заглавията си за Dark Mode. 

 

Oще от Digital: Аpple увеличиха лимита за изтегляне на приложения през мобилни мрежи в iOS от 150MB на 200МВ