Много потребители продължават да използват една и съща парола за достъп до различните си профили в интернет. Причината обикновено е свързана с това, че им е трудно да запомнят различните комбинации за акаунтите си в социални мрежи и мобилни приложения. Въпреки популярността на мениджърите за пароли това си остава един от най-големите проблеми пред онлайн активността ни. Кевин Митник е специалист по киберсигурност, който има дългогодишен опит в тази сфера. 

 

В свое изявление пред BusinessInsider той разкри кое е най-важното нещо, което трябва да направим при избора и употребата на пароли за профилите ни. Той е на мнение, че нито един потребител не трябва да губи време, за да създава собствена парола. Вместо това е наложително да използва доказани услуги като LastPass и 1Password, които ще се погрижат вместо вас акаунтите ви да бъдат максимално защитени. Този тип програми не само ще управляват всичките ви пароли, но и ще създават уникални комбинации всеки ден, за да затруднят максимално хакерите. 

 

Голямото предимство на LastPass е, че дори не е необходимо да помните паролите си, а само тази за достъп до приложението. След това софтуера автоматично генерира уникална комбинация за всеки уеб сайт и я запомня вместо вас. В този случай можете да използвате фраза, изречение или дори част от текст на любимата си песен. Бъдете сигурни, че колкото и да се опитвате шансовете ви да измислите по-сложна парола от LastPass или 1Password са минимални.

 

 

Вижте десет пароли, които не е добре да използваме