След телевизията и смартфоните, следващото голямо нещо в света на технологиите ще е виртуалната реалност. През 2016 година ще станем свидетели на появата на първите устройства за виртуална реалност на пазара.

 

Преди обаче да последвате модните тенденции и да похарчите пари за поредното модерно устройство, предлагаме ви да разгледате съветите на Business Insider. Според медията има 6 неща, които трябва да знаете преди да си купите джаджа за виртуалната реалност. Ето кои са те:

 

1. Устройствата за виртуалната реалност не са самостоятелни джаджи. Те изискват процесорна мощ от външен източник, като компютър или игрова конзола. Притежаваната от Facebook компания Oculus VR обаче си партнира с Dell и Asus, и в резултат предлаганите компютри с опция за Oculus VR хедсети струват $ 1500.  Другия вариант е да си закупите  PlayStation 4.

 

2. Три са компаниите, които предлагат джаджи за виртуалната реалност от висок клас – Sony, Facebook и HTC/Valve. Това обаче означава, че за по-високото качество ще трябва да платите и по-висока цена. Вие получавате най-доброто, но си плащате за това. Oculus Rift например, ще има цена около $600, цената на HTC Vive Pre със сигурност ще е по-висока от $ 600, а PlayStation VR вероятно ще е най-евтиното устройство от трите.

 

3. Всички джаджи за виртуалната реалности имат дълги кабели. Не очаквайте да се разхождате безпрепятствено наоколо, когато сте с хедсет на главата си.

 

4. Всичкиджаджи за виртуалната реалност изискват отделна камера или сензори, за да ги използвате.

 

5. По желание на потребителя може да се използват контролери, които да следят движенията на ръцете.

 

6. Човешкият ум се справя трудно с предизвикателството наречено виртуална реалност. Така, че ако усетите замаяност или гадене, докато носете VR хедсет трябва незабавно да го свалите и да се отпуснете.

 

Вижте най-очакваните технологични джаджи през 2016г.