Електронната книга винаги е била в основата на разгорещени дискусии относно ползата на този вид четиво. Има потребители, които не могат да свикнат с електронния вариант на книгите и желаят да запазят усещането от допира с хартията. Други правят точно обратното – с лекота захвърлят обемистите хартиени томове и преминават към устройства за четене.

 

Във всеки случай, въпреки всички дискусии за и против, електронната книга успя да завладее ежедневието ни, и въпросът днес е кой модел устройство за четене е най-удачен. Има големи имена в производството на електронни четци, които предлагат модели за всеки джоб и вкус, така че да не се налага да правите компромиси с таблети или смартфони.

 

Използването им според специалистите може наистина да отнеме от удоволствието на четене на електронни книги, така че като оставим настрана подобни възможности, нека видим съветите на Mashable за това какво трябва да съдържа перфектното устройство за четене.

1. E-ink екран със задно осветление

Предимствата на E-ink екраните са ни добре познати, а именно, много ниско енергопотребление, отлична видимост при слънчево време и щадящ очите дисплей.

2. Възможност за облачно съхранение

Живеем през 2016 година във време, в което облакът стана част от живота ни. Защо да съхраняваме само снимки, видео и документи на сървърите на различните компании, като може да пазим там и любимите си книги, които сме чели много пъти, но от време на време ни се прииска да ги ‘разлистим‘ отново.

3. Компактни размери

Колкото по-малко е това устройство, на толкова повече места ще го носите със себе си. Освен това то трябва да се държи удобно с една ръка докато сме прави, без да се изплъзва лесно от ръцете ни. Така ще може да четете дори в градския транспорт или докато чакате автубуса на спирката.

4. Дълъг живот на батерията

Компактните размери на устройството ще се обезмислят, ако се налага да носите зарядно със себе си. Идеалният вариант би бил акумулаторна батерия, възможност за работа със АА батерии, или батерия захранвана със слънчева енергия.

 

Вижте откъде да изтеглим безплатни електронни книги