Facebook oфициално обявиха, че планират да променят условията за използване на WhatsApp още в началото на годината. Идеята на компанията е новите правила да бъдат въведени от 8 февруари. Ситуацията се изостри заради факта, че WhatsApp вече ще споделя личните ни данни с Facebook. На практика несъгласието означава, че няма да може повече да използвате мобилното приложение.

Съвсем логично решението на Facebook предизвика широка вълна от недоволство, като милиони потребители на WhatsApp преминаха към Telegram заради споделянето на данните им с Facebook. Негативното мнение на много хора принуди социалната мрежа да промени първоначалните си планове и да отмени въвеждането на промените за средата на май.

По този начин скоро ще изтече предоставения срок, в който трябва да вземете важно решение дали да се съгласите с новите правила, които ще споделят данни за активността ви в WhatsApp с Facebook. В противен случай ще загубите достъп до някои функционалности на приложението, съобщава BGR.

 

 

Компанията твърди, че няма да изтрива акаунти на потребителите, като периодично ще ги подканва да приемат промените. Повечето от тях вече се получили уведомления, които ги информират за планираните промени в WhatsApp. Все пак, ако не сте съгласни ще трябва да се задоволите с твърде ограничени възможности на мобилното приложение.

Така например няма да имате достъп до  списъка с чатове, но ще има как да приемахте входящи обаждания и видео разговори. Ако сте активирали нотификациите ще е възможно да кликвате върху тях, за да отговорите на съобщения или обаждания. В продължение на няколко седмици ще има как да използвате WhatsApp по този начин.

След това приложението ще спре да изпраща съобщения, обаждания и нотификация до вашето устройство.

 

Oще от Digital: WhatsApp ще позволят да синхронизираме историята на чатовете между iOS и Android