Потребителите вече започнаха да връщат своите фаблети в магазините на търговските партньори на Samsung. Според официалните данни от пазара са изтеглени над 2.5 млн. устройства Galaxy Note 7 с дефектни батерии. Освен финансовите проблеми за корейския производител вероятно сте се се замисляли какво ще прави Samsung с тези на практика неизползваеми продукти. Благодарение на TechRadar разбираме какво ще се случи с тези модели. 

 

Оказва се, че Samsung ще използват специален процес, за да унищожат всички върнати бройки на Galaxy Note 7. В официално изявление от компанията уточняват, че това ще бъде направено съгласно всички изисквания на регулаторните органи за безопасност. Това означава, че Samsung няма да се опитват да рециклират или ремонтират нито един компонент от върнатите устройства Galaxy Note 7. Oчаква се целия този процес да струва от порядъка на $2.3 млрд.

 

Въпреки еволюцията на технологиите, която промени мобилните устройства през последните години все още не разполагаме с достатъчно евтини и екологични методи, с които да унищожаваме подобни продукти. Всяка компания е изправена пред този проблем и намира собствено решение. Предстои да видим какво ще се случи с вградените батерии на Galaxy Note 7, които не могат да се сменят с потребителите. Можем само да се надяваме, че Samsung ще ги отстранят и ще ги рециклират по правилния начин, защото те са изключително вредни за околната среда.

 

Вижте защо симетричният дизайн е причината да избухват батериите на Samsung Galaxy Note 7