От 1 до 6 септември всички големи технологични компании ще се съберат в германската столица Берлин, за да представят на своите фенове новите си гами технологични продукти.

 

IFA e eдно от най-големите технологични събития в световен мащаб, което по традиция се провежда в началото на месец септември в Германия. Докато чакате шоуто да започне, може да прочетете информацията на techradar за това какво да очакваме от IFA 2017.

Samsung

На IFA 2016 компанията Samsung беше фокусирана върху смарт часовниците, но очевидно тази година ще предприеме различен подход. Samsung вероятно ще използва IFA 2017, за да покаже Samsung Galaxy Note 8. Вероятно няколко дни преди официалното откриване на изложението Samsung ще покаже новото си устройство с голям екран. Много е вероятно компанията да представи и нов модел таблет.

 

И тъй като от години Samsung се занимават с екосистемата си „Smart Things“, IFA 2017 ще бъде идеалният момент, в който Samsung ще може да покаже постиженията си от усилията си в областта на Интернет на нещата. Що се отнася до телевизорите, Samsung вече показа своята гама за 2017 година, така че не очакваме важни съобщения в тази област.

 

Sony

По време на изложението IFA, Sony винаги привлича вниманието на потребителите с някое концептуално устройство. Тази година може Sony ще продължи да дразни въображението ни за далечното вълшебно техническо бъдеще. В страни от това, Sony навярно ще продължи традиционния си 6-месечен флагмански телефонен цикъл, което означава, че на IFA би могло да видим Xperia X2. Много е вероятно да видим и Android таблет от компанията.Sony не изглеждат толкова запалени по интелигентните устройства, но е много вероятно да видим и нови модели телевизори, слушалки, високоговорители и дори камери.

 

Huawei

Миналата година по време на изложението, китайската компания Huawei представи смартфоните Nova и Nova Plus, които не предизвикаха такъв голям интерес като смартфоните Huawei P9 и Huawei P10. Тази година най-вероятно Huawei ще представи няколко смартфона – Mate 10 и няколко модела от среден клас. Huawei също така често използва IFA, за да актуализира линията Huawei Watch и таблетите си MediaPad.

Philips

Philips винаги се представят добре на изложението IFA. Компанията вече намекна за нов продукт, свързан с миенето на зъби, но много по-любопитни са други устройства като интелигентните уреди за осветление Hue, интелигентните високоговорители Fidelio и Ambilux UHD TV. Надяваме се и тази година компанията да не ни разочарова.

 

LG

Един от най-вжните модели смартфони на LG за тази година ще направи своя дебют в края на лятото. Моделът V30 ще бъде представен официално по време на изложението IFA 2017 в Берлин. Най-вероятно V30 ще разчита на OLED панел без рамки. Телефонът ще има двойна камера на гърба, сензор за пръстови отпечатъци и вградена батерия. Тя няма да може да се маха, защото корпусът ще е водоустойчив. За процесор се очаква Qualcomm Snapdragon 835. Ще се запази и класическият 3.5мм жак за слушалки.

 

 

Други компании

Стотици компании ще вземат участие в IFA 2017 и е невъзможно да се споменат всички те тук. Ще споменем само най-любопитните неща, които се говорят за тези компании и тяхното представяне на изложението тази година.

 

От Acer очакваме нов извит екран поддържащ технологията Nvidia Max Q. От  Dell, 4K екрани и лаптопи с технологията Max Q. Nvidia Max Q е най-новата технология на компанията, която се съсредоточава върху създаването на тънки и мощни гейминг ноутбуци.

 

Очакваме да видим и много модели лаптопи и десктопи задвижвани от бързите и енергийно ефективни Intel Kaby Lake CPU.

 

Вижте 7 технологични тенденции, които ще видим през 2017г.