Мicrosoft се подготвят усилено за предстоящото събитие в Ню Йорк, което ще се проведе на 2 октомври. Компанията планира да представи няколко иновативни устройства от серията Surface. Някои анализатори дори очакват това да бъде една от най-големите премиери в историята на Microsoft досега. Събитието ще включва участието на някои от най-високопоставените им служители, сред които и шефа на софтуерния гигант Сатя Надела. Водещият акцент ще бъде Surface Pro 7.

 

Новият модел се очаква да замени Mini DisplayPort с USB Type-C конектор и също така да използва мощни Intel Core процесори от десета генерация. Microsoft Surface Pro 7 вероятно ще е наличен в повече цветови конфигурации. Един от големите въпроси, който е свързан със събитието е дали няма да видим и още един модел Surface, който използва процесор на ARM. Няма да е изненадващо, ако компанията представи по-евтина версия с Qualcomm Snapdragon 8cx процесор, съобщава TheVerge.

 

 

Събитието ще е свързано с премиерата на лаптопа Surface Laptop 3, който ще е достъпен във версии с 13" и 15" инчови дисплеи. Бързата скорост на работа ще се гарантира от процесори на AMD. Mнозина смятат, че само след ден ще научим повече за възможностите на Windows Lite. Това е олекотена версия на операционната система за устройства, които нямат толкова мощен хардуер. Остава вероятността да видим и Surface устройство, което има два дисплея и може да създаде изцяло нова продуктова категория.

 

Още от Digital: Microsoft разработва Surface компютър с гъвкав дисплей, Windows и поддръжка на Android приложения