Мобилните приложения отчитат невероятен трафик в от началото на кризата с COVID-19 и се утвърдиха като предпочитан метод за забавление. Милиони потребители използват платформи като YouTube за достъп до атрактивно съдържание, когато са в движение. Това е подходящо да гледате интересно видео, да слушате музика или да откривате нови клипове.

Aко използвате YouTube Music вероятно сте изпробвали Smart Downloads. Това е полезна функционалност, която e създадена да песни мобилен интернет. Алгоритмите на приложението са настроени да изтеглят някои парчета за слушане офлайн, когато сте свързани към Wi-Fi мрежи. По този начин няма да изразходвате данни, за да ги изтеглите, което е подходящо при пътуване, особено в чужда държава.

Компанията планира да осигури интеграция на функцията за мобилната версия на YouTube. Според xda-developers вече са започнали тестове, които ще добавят "Smart Downloads" към приложението за Android.

 

 

Някои потребители от европейските държави започнаха да виждат на своите смартфони уведомления, които ги подканват да изпробват функцията. Необходимо е едно кликване, за да тествате Smart Downloads, с която YouTube ще изтегля 20 клипа на седмица. Това ще се случва, само когато използвате безжична връзка, за да пести от мобилните ви данни.

Добавянето на "Smart Downloads" в приложението за Android определено е идея, която ще допадне на милиони потребители. Важно е да уточним, че селекцията от клипове, които се изтеглят се избира от алгоритми на Googlе, които се съобразяват с личните предпочитания и историята на гледане на всеки акаунт.

Съдържанието в "Smart Downloads" секцията ще се добавят към плейлистите за гледане офлайн към клиповете, които вече сте запазили в своя профил. В следващите седмици повече хора ще имат достъп до тестовата функция.

 

Oще от Digital: YouTube за Android вече има повече инсталации от хора на планетата