Водещите модни дизайнери и компании като Adidas и Nike вече търсят начини как да използват модерните технологии, за да променят начина, по който изглеждат дрехите, които обличаме всеки ден. VFILES e името на онлайн портал, който сега си партнира с Rihanna, A$AP, CL и компанията XO в разработването на нова линия спортни облекла, които са оборудвани с LED диоди, чиято работа може да се контролира директно от смартфоните ни. Иновативната колекция включва разнообразни продукти с фиброоптична интеграция и се състои от якета, палта, жилетки, тениски, суичъри, шапки, раници и др., предаде Mashable. 

 

Високопоставени служители на VFILES разкриха и повече детайли как точно работят дрехите, уточнявайки, че те имат Bluetooth чипове, с които се свързват към допълнително мобилно приложение, което засега работи само с iPhone. След като го направят потребителите разполагат с възможността да избират между различни цветови конфигурации в зелено, синьо, лилаво, бяло и розово, с които да променят тяхната визия и само с няколко клика да ги сменят. Друга много интересна характеристика на колекцията, че те поддържат специален Music режим, който позволява на LED диодите "да пулсират" в ритъма на музиката, която слушате. 

 

Самите дрехи дори могат да реагират на гласовете на своите собственици и променят начина, по който изглеждат докато си тананикате любимата си песен, което също е едно от предимствата им. VFILES дадоха за пример ситуация, в която всички посетители на даден концерт носят дрехи с еднакъв цвят по едно и също време, което би имало невероятен ефект за публиката. В заключение ще отбележим, че масовото производство на колекцията стартира през следващите месеци, като се очаква те да се продават в мрежата на много модни бутици и търговски вериги по цял свят.

 

Вижте Google ще превърнат дрехите ни в интерактивни компютри