Домовете ни са изпълнени с все повече смарт джаджи, които са свързани към интернет и така улесняват максимално начина, по който работим с тях, като днес почти не можем да се сетим за сфера, която не бе променена от технологиите. Инженер на Google с името Maкс Браун от доста време е вдъхновен от идеята да създаде умното устройство на мечтите си и след дълги усилия най-накрая успя да го превърне в реалност. Продуктът, който той създава представлява смарт огледало, което въпреки, че е прозрачно може да възпроизвежда интерактивни карти от Google Now, предаде TechnoBuffalo.

 

Интересното устройство е постоянно свързано към интернет и има двуслойно стъкло, в който е вграден дисплей, както и вграден борд контролер и също така може да се управлява с гласови команди. На този етап то може да ви показва прогноза за времето и да се ъпдейтва автоматично, променяйки цвета си, в зависимост от атмосферните условия навън. Макс Браун работи над софтуер, който да му позволи да показва всички неща, които ние виждаме в Google Now от смартфона си, като нотификации, данни за трафика и т.н.

 

Дисплеят му е с дебелина от едва няколко милиметра и на него можете да виждате 24-часова прогноза за времето, както и кратки новини. В момента той експериментира с идеята смарт огледалото да може да се свързва с периферни устройства като Google Chromecast, Nexus Player, Fire TV Stick, както и да оптимизира повече приложения да работят с него. Концепцията му е много интересна и ще видим дали компанията ще я използва в опита в стратегията си да навлезе още по-сериозно в интелигентните домове на бъдещето.

 

Вижте Google вече ще търси и в съдържанието на компютъра ни