Google непрестанно ъпдейтват търсачката с нови функции и промени в интерфейса, които още повече да ни улеснят в откриването на съдържание в интернет. Вероятно знаете, че има начин как да филтрирате резултатите от заявките, съобразно датата на публикация, което може да стане от менюто "Tools", което е разположено точно под лентата за търсене. Компанията вече тества интеграция на "Before" и "After" филтри към резултатите, с който да избираме предпочитания времеви период, предаде TechSpot.

 

По този начин функционалността ще бъде интегрирана директно в самата търсачка. Google вече предлагат опция да филтрираме резултатите от заявките съобразно критерии като "24 Hours", "Month", "Week"", "Year", както и допълнителен панел за въвеждане на специфична дата. От компанията, обаче искат да ни позволяват да извършваме всички тези действия от самото поле на търсачката, което ще ни спести време и излишни кликвания. Това ще става с активирането на прозорец, който предлага много допълнителни възможности за филтриране при търсенето.

 

 

Google вече поддържат "2019-3-1" и "2018-12-31" формати за въвеждане на датата, както и на заявки от типа "Before:2018-01-01/After:2018-12-31". Новата функционалност все още е тестова и тепървa Google допълнително ще подобряват опцията за търсене по дата, директно от полето за въвеждане на заявките на потребителите. Софтуерните инженери на компанията ще продължат да работят допълнително, за да направят тази функционалност още по-полезна за всички потребители. 

 

 

Още от Digital: Пет функции за търсене, които Google премахна, но можем да възстановим