Facebook непрестанно експериментират с различни начини как разговорите в социалната мрежа да имитират максимално комуникацията с реални хора. Една от идеите на компанията е интегрирането на нов вид бутони, които се казват Greetings. Както името подсказва те са предназначени за стартиране на чат с приятелите ни и изразяват няколко различни емоции. Начина, по който работят Facebook Greetings наподобява любимата на мнозина Super Poke функция, която бе достъпна в профилите ни преди години. 

 

 

Новата система от бутони всъщност има за цел да ни предостави разнообразни възможности как да стартираме разговор с любим човек във Facebook на базата на настроението ни. Вместо традиционното "Hello" можем да използваме други бутони, с които да разкрием емоциите си, информира TheNextWeb. В допълнение към нормалния поздрав вече ще имаме възможността закачливо да се представим с намигане, прегръдка, гъделичкане или с "High-Five"поздрав, когато стартираме чат.

 

Въпросните бутони могат да се използват при продължително задържане на Hello бутона под профилната снимка на даден човек. След като го направите ще видите пет емотикони, които да използвате в разговора си. В голяма степен Facebook Greetings копират начина, по който функционират Reaction емотиконите. Функцията все още е налична само за ограничен брой потребители, но вероятно скоро всички ние ще можем да използваме Greetings бутона. 

 

Вижте как да настроим Facebook да не ни проследява