Facebook позволява да ъплоудваме разнообразно съдържание като текст, снимки, анимации и видео в профилите си. Много скоро всички ние ще имаме възможността да качваме съвсем различен вид файлове в социалната мрежа. Компанията представи официално 3D Posts, които представляват следващата еволюция в публикациите ни. Това е функция за създаване и споделяне на триизмерни обекти директно във Facebook. Всички останали потребители ще могат да виждат и да си взаимодействат с тях от своите профили.

 

Още по-интересното е, че не се изисква допълнително оборудване като очила с виртуална реалност, предаде Mashable. Първата публична демонстрация на функцията бе направена от Facebook на Oculus Connect 4 конференцията. Така например, ако качите 3D версия на своя автомобил другите потребители ще имат възможността да движат своите смартфони и да разглеждат колата от различни зрителни ъгли. Разбира се предвидена е и опция за зуумване в дадени обекти от интериора.

 

Компанията се надява функцията да доведе до създаването на още по-атрактивно съдържание във Facebook. Възможността да качваме 3D постове в News Feed определено е доста интересна и ще изведе креативността ни на съвсем различно ниво. Oчаква се тази функция да привлече вниманието предимно на разработчиците и на любителите на виртуална реалност. Предстои да видим кога всички ние ще можем да виждаме 3D постове в профилите си.

 

Вижте седем полезни Facebook функции, които може би не знаете