YouTube е ключов елемент от бизнес стратегията на компанията. Google постоянно експериментират как да персонализират още по-добре услугата към всеки потребител. Минималистичният дизайн е друг важен приоритет за компанията, който допълнително улеснява работата ни с профилите. 

Най-популярната видео услуга в интернет скоро ще ни предложи още една интересна промяна, която цели да ни накара да качваме още повече съдържание. Oт Google смятат, че настоящата позиция на бутона за ъплоуд на видео създава объркване сред някои потребители. 

Това е причината компанията да промени локацията на “Upload” бутона, за да го направи по-видим и удобен за натискане. Вече се тества разполагането на този елемент в центъра на лентата за навигация в мобилното приложение на YouTube за устройствата с Android.

За да го натиснете трябва да изберете “+” символа в долната част на интерфейса в мобилната версия на YouTube, съобщава AndroidPolice.

 

 

Потребителите ще продължат да имат достъп до секцията с абонаментите, тъй като "Subscriptions" бутона ще бъде позициониран в дясно от новия "Upload" бутон. В същото време секцията за уведомления вече ще е в горната част, където досега намирахме бутона за ълоуд. 

Освен разположението няма друга промяна в начина, по който функционират тези табове в YouTube за смартфоните с Android

На този етап тестовете на компанията са ограничени до малък брой хора, които с обратна връзка ще позволят на Google да оптимизират функцията за всички профили. Ако всичко върви по план вероятно до няколко седмици ще видим актуализирания бутон за Upload в YouTube за Android. 

Засега не се планира оптимизация за устройствата с iOS. Малките екрани на мобилните устройства изискват да се използва пълноценно наличното пространство. Новата локация на Upload бутона ще стимулира качването на повече съдържание и също така ще в синхрон с уеб версията на YouTube, която предлага сходен дизайн. 

 

Oще от Digital: Най-добрите алтернативи на YouTube за Android и iOS