Sony продължават да произвеждат едни от най-добрите камера сензори, които доставят и на други производители на смартфони. Компанията вече работи усилено над технология, която ще подобри възможностите за фотография на мобилните джаджи. Тя се казва "Тime of Flight (ТоF)" и ще намери приложение в предстоящи флагмани на най-големите брандове през 2019г. Технологията използва 3D обективи, които улавят повече детайли и позволяват правене на по-добри снимки при липса на достатъчно светлина.

 

Предимствата на "Тime of Flight (ТоF)" са разнообразни и обхващат заснемането на триизмерни обекти, създаването на 3D виртуални модели на помещения и реални обекти, както и DSLR качество на изображенията. Новата технология на Sony e oптимизирана и за миксирана реалност, като Sony вече са привлекли интереса на компании от ранга на Samsung и Apple, съобщава SlashGear. Сензорите със Тime of Flight (ТоF) премахват и необходимостта от допълнително калибриране на кадрите, което е и другото предимство на технологията.

 

Eдин от първите сензори в света, който я използва е Sony IMX556PLR CMOS, който е с големина от осем милиметра и поддържа VGA резолюция от 640х480 пиксела. Вече се работи над нова генерация на DepthSesne обективите на компанията, които ще намерят място в реални продукти на пазара през 2019г. От Sony са убедени в предимствата на технологията и вярват, че 3D камерите ще се превърнат в неизменна характеристика от устройствата с Android през следващата година. 

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Sony ще получат ъпдейт към Android 9.0 Pie