Вече ви информирахме, че Huawei регистрираха търговска марка с името Poesie в Европа. Китайската компания вече се утвърди като един от трите най-популярни бранда в пазара на смартфони. Huawei планират да продължат с доброто представяне и в следващите месеци да се превърнат в още по-сериозен конкурент на Samsung и Apple в мобилната индустрия. Вероятно не си спомняте, но Huawei бе първият производител на смартфони, който представи модел, можещ да извършва различни действия, съобразно силата, с която натискате дисплея. 

 

Устройството е Huawei Mate S и постепенно проправи път на функция, която днес неизменно присъства във всекисмартфон на пазара. Добър пример в това отношение е Apple 3D Touch. След това и водещите производители на смартфони с Android също обърнаха внимание на тази иновация. Huawei обаче работят над следващото поколение на тази технология. Компанията подаде молба за регистриране на търговската марка Huawei 4D Touch, предаде AndroidHeadlines.

 

По всичко личи, че Huawei имат нова идея как да направят тази технология още по-добра за потребителите. Все още не разполагаме с детайли какви подобрения ни очакват в 4D Touch. Според документите технологията ще се използва не само в смартфони и таблети, но също в смарт часовници и лаптопи. Можем да сме сигурни, че под това име се крие нов усъвършенстван метод за интелигентно взаимодействие с мобилните устройства.

 

Вижте кога смартфоните на Huawei ще получат ъпдейт към Android 7.0 Nougat