Мобилната версия на YouTube е приоритет за Google, тъй като повече хора се логват в своите профили от смартфоните. Рекордният трафик по време на пандемията вече ускори разработката на ъпдейти и интеграцията на нови функции в приложението. Потребителският интерфейс на YouTube е обект на постоянни промени, които Google смята, че ще улеснят работата ни с мобилната версия на услугата.

Вече ви съобщихме, че компанията тества по-видим бутон за ъплоуд на видео за Android, както и за нова функция, улесняваща избора на резолюцията в YouTube. Собствениците на смартфони с Android ще продължат първи да имат достъп до новите функции, През последните седмици бе актуализиран видео плейъра на YouTube за платформата и предстоят промени в секцията за коментари.

Поставянето на маркери за отделен времеви период от видео клиповете в коментарите е много полезно, тъй като позволява на другите хора да отворят точния момент от съдържанието, който желаете да им покажете в коментарите на YouTube.

 

 

Mного хора не отделят време, за да се възползват от тази функция и от Google искат да променят ситуацията като улеснят целия процес. В момента трябва да отделите няколко кликвания, за да създадете времеви маркер на видеото и да го качите в коментарите.

Google експериментират с TimeStamp бутон в секцията за коментари, който ще спести ценно време, тъй като въвеждането на данните ще става много по-бързо. На този етап функцията има тестове характер, но вероятно няма да отнеме много време преди да стане част от Android приложението на YouTube.

Функцията за въвеждане на данни в Timestamp бутона ще работи по същия начин както Smart Replies инструмента в YouTube Studio.

 

Oще от Digital: YouTube променя начина, по който превъртаме видео клиповете от смартфон с Android