Както вече ви информирахме Samsung Galaxy S8 няма да бъде представен на MWC 2017. Вместо това компанията планира да проведе собствено събитие, на което да ни покаже за първи път дългоочакваното устройство. Очаква се Samsung да представят Galaxy S8 в последните дни на март и да стартират официално продажбите му на глобалния пазар от 21 април. Корейският производител ще спази стратегията си и ще пусне два различни модела на устройството, които са с кодови имена Dream и Dream 2. 

 

Смартфоните ще имат сходен размер, както и по-големи "Infinity" дисплеи, в сравнение с Galaxy S7 и Galaxy S7 edge. Техните панели ще бъдат извити от двете страни и почти ще премахнат рамката в краищата, предаде Mashable. Благодарение на тази иновация съотношението между дисплея и рамката ще надхвърли 90%, с което Galaxy S8 ще превъзхожда конкурентите си. Можем да сме сигурни, че смартфона ще поддържа "поне" QHD резолюция от 2560х1440 пиксела. 

 

Дисплеите на двете версии на Samsung Galaxy S8 ще запълват по-голяма част от пространството отпред и това няма да остави достатъчно място дори за характерното лого на компанията. Интересният дизайн означава, че сензора за пръстови отпечатъци ще бъде позициониран на гърба. Смартфоните Galaxy S8 ще са първите, работещи с новата гласова услуга с изкуствен интелект Bixby и имат 3.5мм. аудио жакове. Ще е интересно да разберем каква ще е цената на Galaxy S8 в Европа.

 

Вижте изтече снимка на Samsung Galaxy S8