Huawei се утвърдиха като единственият производител, който може да се конкурира със Samsung и Apple в мобилната индустрия, Китайският гигант възнамерява да продължи с доброто представяне и през настоящата година в опита си да разшири пазарния си дял за сметка на другите компании. Huawei предлагат на потребителите си и собствена колекция от приложения и игри. Онлайн магазинът на компанията се казва AppGallery и е предварително преинсталиран на смартфоните на компанията. 

 

Досега този портал бе достъпен само в някои държави. Huawei смятат да отстранят този проблем и ще позволят на всички собственици на смартфони да имат достъп до AppGallery. Oнлайн порталът на компанията включва пет различни категории със съдържание: Featured, Category, Top, Manager и ME. Последната секция е свързана с личните ви предпочитания и инсталираните досега приложения на устройството ви. Huawei ще предлагат и специални предложения свързани с района, в който живеете.

 

За да започнете да работите с AppGallery е необходимо да имате акаунт в Huawei и да позволите инсталирането на софтуер от трети страни от менюто. Новите устройства на компанията ще се продават с преинсталирани версии на онлайн магазина. Масовото разпространение на AppGallery до повече страни по цял свят ще стане факт до края на настоящото тримесечие. Ако всичко върви по план още през лятото всички собственици на смартфони Huawei ще имат достъп до съдържанието в AppGallery.

 

Още от Digital: Huawei искат да представят първия смартфон, който поддържа технологията Blockchain