Google Chrome е предпочитан браузър за милиони потребители, които всеки ден го използват за сърфиране в интернет. Компанията продължава да търси оптималния баланс и периодично актуализира мобилната и десктоп версията на Chrome. Разработчиците на Google имат достъп до много нови функционалности, които тепърва ще бъдат интегрирани към стабилните версии на уеб браузъра

Една от най-интересните концепции е свързана с управлението на табовете, които отваряме в Google Chrome. Компанията експериментира с инструмент, позволяващ да търсим и откриваме табове, които вече сме заредили в браузъра. Въпросната функция се казва "Tab Search" и определено може да е полезна на най-активните потребители. 

Устройствата с Chrome OS се очаква да бъдат първите с достъп до "Tab Search", като в кратки срокове след това ще бъде налична и за другите водещи десктоп платформи: Windows, Linux и macOS. Засега няма данни дали се планира оптимизация на функцията за мобилните версии на Google Chrome.

 

 

След като активирате "Tab Search" ще видите в горния ъгъл плаващ панел с поле за търсене, откъдето може да откривате вече отворените табове. Важно е да отбележим, че функцията още има тестов характер, което е причината да не е публично достъпна. 

Когато Google позволят да изпробваме "Tab Search" ще трябва да изтеглите Chrome Canary версията за разработчици на браузъра. Нужно е да напишете в URL лентата командата "chrome://flags" и да въведете заявката за търсене в менюто "Enable Tab Search".

Открийте съответния опция и кликнете върху "Enabled" от падащото меню. Последната стъпка е да рестартирате браузъра, за да се активират направените промени. Идеята да търсим между отворените табове ще подобри системата за мултитаскинг на Google Chrome и може да спести ценно време, когато сме в движение.

Вероятно няма да се налага да чакаме твърде дълго преди да може да тестваме "Tab Search" на своите устройства.

 

Още от Digital: Как Microsoft допринасят Google Chrome да стане по-добър браузър