Следващият голям ъпдейт на Windows 10 ще се казва Creators Update и ще е достъпен в първите месеци на 2017г. Microsoft са разработили редица нови функции, за да улеснят работата на потребителите с техните компютри. Компанията разкри какви подобрения да очакваме от функцията Narrator  в платформата след премиерата на Creators Update. Тя ще включва поддръжка за брайлова азбука, както и над 35 дисплея на различни производители оптимизирани за хората, които имат проблеми със зрението.

 

Windows 10 Narrator ще работи и с 10 допълнителни езика, предаде SlashGear. Функцията вечe чете на няколко езика, ще може да регулира звука на приложения като Spotify и Pandora, както и автоматично да го намалява, когато Narrator започне да говори. Тя ще е в състояние да навигира форми и да разпознава елементи като Header, Check Box, текстови полета и бутони в браузъра Microsoft Edge. Всички тези неща ще станат част от Creators Update актуализацията.

 

Собствениците на Xbox One ще могат да контролират силата на звука и да използват контролера на конзолата, за да управляват Windows 10 Narrator. Услугата Office 365 щe се възползва от предимствата на Computer Vision Cognitive Service услугата с изкуствен интелект на компанията. Благодарение на това потребителите по-лесно ще създават документи и презентации. Хората с проблеми на зрението също ще имат възможността да прочитат и използват тези файлове, което определено я превръща в една от най-интересните функции на Windows 10 Creators Update.

 

Вижте как Windows 10 Creators Update ще може да се изтегли безплатно в началото на 2017г.