Устройствата с гъвкави дисплеи се отличават с впечатляващ дизайн, който е една от най-големите иновации в индустрията от последните години. Вече видяхме първите смартфони с този форм фактор, като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold. Производителите се нуждаят от още време, за да направят технологията достъпна за всички, но със сигурност тепърва ще виждаме все повече смартфони с гъвкави дисплеи. Google също проявяват интерес към идеята, съобщава SlashGear.

 

Специалистите на компанията вече потвърдиха, че работят над поддръжка за гъвкави дисплеи в Android. Сега разбираме за наличието на нова тестова функция с името "Screen Continuity", която е част от бета версиите на Android Q. Както името подсказва това е инструмент, който оптимизира интерфейса на платформата за различни дизайни. По този начин потребителите могат да виждат и управляват съдържанието, дори ако сгъват екраните на смартфоните

 

 

На този етап това са тестови функции, чиято работа тепърва ще се подобрява, за да се гарантира максимално изживяване. Google все още нямат намерение да избързват с премиерата на собствен гъвкав смартфон, но искат да подготвят интерфейса на Android за първите устройства от този тип на производителите. Имайте предвид, че това е първата версия на "Screen Continuity", която с течение на времето ще става още по-практична и полезна за потребителите.

 

Още от Digital: Аndroid ще поддържа и устройства с гъвкави дисплеи