Традиционните упътвания и бърза навигация между желаните маршрути в Google Maps загубиха своя блясък от началото на пандемията досега. Много хора спряха да се придвижват на големи дистанции и излизат само в краен случай.

Спазването на мерките за социална изолация вече се отразиха негативно на трафика на Google Maps. Въпреки това компанията продължава да актуализира приложението въпреки актуалните ограничения провокирани от COVID-19.

По този начин услугата продължава да улеснява доста хора особено тези, които търсят бърз и лесен начин да се разходят, пазаруват или посетят екзотична локация в района, където се намират. Алгоритмите на Google вече са достатъчно добри в препоръчването на съдържание и използват обратна връзка от милиони хора по цял свят.

Така се гарантира, че от коментарите, рейтингите и данните на Google можете бързо и лесно да придобиете представя за заведения, места за отдих и забележителности. Следващият голям акцент за компанията в Google Maps са локалните общности, информира TechRadar.

 

 

Разработчиците на мобилното приложeние вече са готови с нова функционалност, която се казва Community Feed. На практика този инструмент наподобява начина, по който функционират емисиите с новини във Facebook и Instagram. Съществената разлика е, че Community Feed цели да ви запознае с най-актуалните неща, които се случват около вас.

В това число влизат информация от други хора, които живеят на близо за различни търговски обекти, галерии и публични локации. За в бъдеще Google ще използват данни споделени от различни източници, за да ви съобщават какви са най-интересните събития във вашия район.

Новата секция ще агрегира данни от Google Local Guides и също така ще ви показва снимки на други потребители и посетители на същите локации. Ако следвате даден локален бизнес ще получавате ъпдейти директно от тях в Google Maps.

За да се възползвате от предимствата на функция трябва да я откриете в "Explore" раздела на приложението. Специална секция позволява да персонализирате своите интереси и предпочитания.

 

Oще от Digital: Как да изтрием информацията за местата, които посещаваме от Google Maps