Microsoft може да нямат силни позиции в пазара на смартфони след провала на Windows 10 Mobile, но въпреки това могат да се похвалят с едно от най-добрите приложения за мобилни устройства. Въпреки неуспеха на операционната им система за смартфони от компанията се насочиха изцяло към предоставянето на по-удобни начини за синхронизация между всички устройства, които използваме.

Приложението Your Phone e вероятно най-добрият избор, ако искате да споделите съдържание от смартфон с Android и да го стартирате от по-големия екран на компютри с Windows 10, Вече е възможно да синхронизирате нотификации от приложения, съобщения и разговори, като използвате този софтуер.

По този начин можете да се фокусира изцяло върху това, което правите на настолния компютър и да разбирате какво се случва със смартфоните. Софтуерните инженери на Microsoft продължават да тестват нови подобрения, с които да ни позволят да правим повече от приложението. Данни на mspoweruser сега ни информират за любопитно подобрение в Microsoft YourPhone

 

 

Следващата стъпка в еволюцията на приложението ще бъде включването на нов раздел, който се казва "Apps". Както името подсказва от него ще можете да управлявате инсталираните приложения на смартфоните.

Потребителите ще виждат списък с инсталирания софтуер от секция в декстоп приложението, което  улеснява значително навигацията. Така освен нотификации ще има как да изтривате или блокирате софтуер, да изтривате кеш памет, да блокирате за определено време и др. 

Тази интеграция е поредната стъпка в желанието на Microsoft  да размие напълно границите между десктоп компютри и мобилни устройства. На този етап функцията още се тества и не е достъпна за всички потребители, но се очаква това да стане в кратки срокове.

Стратегията на Microsoft с приложението определено е доста атрактивна и може да спечели само повече внимание на потребителите към Your Phone. При всички положения това е най-добрия софтуер, с който можете да синхронизирате екрана на смартфоните от големите екрани на компютрите с Windows 10. 

 

Още от Digital: Как да извършваме гласови обаждания от компютър с приложението Microsoft Your Phone