Facebook е комуникационна платформа създадена да ни накара да бъдем максимално активни в своите профили. Вече можем да гледаме разнообразно видео съдържание, включително и излъчвания на живо на други потребители. Традиционните публикации и статус ъпдейти от доста време не са приоритет в социалната мрежа, която предлага разнообразие от функции за забавление и общуване.

Ако използвате активно Facebook вероятно ви се е искало да има по-лесен начин да слушате аудио в профилите си. Именно това е целта на нов проект с кодовото име "Project Boombox". Специалистите на компанията работят над плейър за слушане на музика, който да подобри значително този аспект на профилите във Facebook.

Най-любопитното е, че "Project Boombox" е съвместна инициатива със Spotify. Партньорството с най-популярната стрийминг услуга за музика ще позволи да стартираме съдържание директно от Spotify, докато разглеждаме публикации във Facebook.

Интеграцията ще задълбочи пълноценното партньорство между двете страни и може да превърне слушането на аудио във важно предимство на социалната мрежа.

 

 

Новият аудио плейър ще предостави за първи път възможност да стриймвате музика директно от Spotify без да напускате своя профил. Освен достъп до плейлисти и албуми, които съхранявате в своя акаунт ще може да се забавлявате с подкасти. През последните седмици Spotify инвестираха внушителни средства за създаването на подобно съдържание.

Този компонент също допринася за сътрудничеството между двете компании. Търсенето и стартирането на подкасти от Facebook е част от стратегията да слушаме повече аудио. Опцията ще е налична и за собствениците на безплатни профили. Премиум акаунтите ще имат достъп до повече функции.

Тестовете с новия аудио плейър във Facebook ще продължат с ограничен брой потребителите в следващите седмици.

 

Oще от Digital: Spotify ще поддържа HiFi аудио до края на 2021г.