Microsoft изненадаха доста анализатори и потребителите с премиерата на концепцията за Surface Duo. Атрактивен хибрид, който има два дисплея с механизъм в средата, позволяващ да ги сгъвате по подобие на тефтер или книга. Компанията смята, че така може да предложи най-доброто между дизайна и функционалността на смартфоните и таблетите. 

Първоначалните планове предвиждаха официалните продажби на Microsoft Surface Duo да стартират през празничния сезон в края на 2020г. Световната пандемия от COVID-19 почти сигурно ще отложи представянето за следващата година. Въпреки това се оказва, че компанията не се отказала от този проект. 

В интернет дори се появиха допълнителни детайли за хардуера, който ще предложи първия смартфон с два дисплея на Microsoft. Tака например разбираме, че екраните ще бъдат с идентична големина от 5.6 инча и ще поддържат максимална резолюция от 1800х1350 пиксела.

За максимално улеснение на потребителите е предвидена и поддръжка за Surface Pen стилусите. По този начин ще можете по-лесно да въвеждате текст и да навигирате съдържанието в различните менюта от интерфейса на Microsoft Surface Duo.

 

 

Инженерите на Microsoft се надяват да намалят дебелината на устройството до едва 4.8 милиметра. Така ще го направят осезаемо по-тънък от модерните смартфони и ще създадат впечатлението, че Surface Duo всъщност представлява дигитален бележник с голям и по-удобен дисплей. 

Служителите на Microsoft вече имат достъп до прототипи на устройството, които могат да тестват в ежедневието си и да предоставят обратна връзка за подобряването на софтуера. От WindowsCentral информират, че плътността на пикселите на дисплеите ще бъде 401ppi при съотношение на екрана от 21:9. 

Вградената батерия ще бъде със заряд от 3460mAh и ще предлага поддръжка за бързо зареждане. Според тях Surface Duo ще работи с Android 10, а не с Windows 10 X, както се очакваше. Това е версия на операционната система, която е предназначена специално за смартфони с два дисплея. 

Хибридното устройство ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 855 процесор, който е допълнен от 6GB RAM и 64GB/256GB вградена памет. Камерата ще бъде с 11-мегапикселова резолюция при размери на пикселите от 1.12um и f/2.0.

 

Още от Digital: Microsoft разработват гъвкав смартфон с три дисплея