Samsung продължават да следват стратегията да представят по два смартфона от висок клас в рамките на една календарна година. Традиционно компанията показва нов Galaxy S модел през първото тримесечие и следващия представител на Galaxy Note серията през август/септември. Настоящата година не е изключение, като Samsung вече се подготвят за още една премиера, която ще се проведе на 11 октомври, съобщава SamMobile. 

 

Корейският производител вече разпространява покани за събитието, от които виждаме, че ще се проведе под мотото "4х fun". Toва може да се възприеме като индикация, че ни очаква премиерата на смартфон, който акцентира върху камерата и предлага опция за четирикратно мащабиране. Samsung също така обещават устройството "да предложи нови и разнообразни начини да изразяваме себе си". В момента не разполагаме с други данни за този модел. 

 

 

Новото устройство ще е позиционирано към средния клас и ще изостри значително конкуренцията в пазара на смартфони в края на 2018г. Припомняме ви, че Google и Huawei ще проведат специални събития през октомври, на които ще видим последните им предложения в мобилната индустрия. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да научим повече за техническите спецификации на предстоящия смартфон на Samsung, който ще акцентира предимно върху камерата.

 

Още от Digital: Смартфоните от средния клас на Samsung ще получат Android Oreo в началото на 2019г.