Taйванският производител официално разкри плановете си да проведе голямо събитие в края на месеца. NVIDIA използваха своя акаунт в Twitter,  за да публикуват кратко тийзър видео придружено от хаштага #UltimateCountdown.

Видеото показва звезда, която се превръща в супернова и вероятно е индикация за високата скорост, която ще предложат новите представители на GeForce бранда. Визуализацията на супернова е сигурна гаранция, че премиерата ще има стратегическо значение за NVIDIA.

От компанията не публикуваха допълнителни детайли за събитието, което ще се проведе на 31 август. Тук е момента да споменем, че дългоочакваната премиера на първите видео карти с Ampere архитектурата ще стане факт на 9 септември. 

Именно заради това е доста вероятно на предходното събитие да бъде представен хардуер с бранда RTX 3000 Series, включително NVIDIA GeForce RTX 3080, която ще наследи RTX 2080. съобщава PocketNow. 

Компанията също така качи още един интересен пост в своя GeForce акаунт с текст "21 days. 21 years". 

 

 

Aсоциацията с 21 дни е свързана с предстоящото събитие, което ще се проведе след точно толкова дни от публикуването на поста, изобразяващ супернова. В същото време споменаването на 21 години може би е продиктувано от представянето на оригиналната GeForce 256 GPU видео карта, която дебютира през 1999г.

Както името подсказва този модел разполага с 256 ядра, Ако тази цифра бъде умножена по 21 се получава резултат от 5376 или точния брой CUDA ядра, които очаква да видим в NVIDIA GeForce RTX 3080. Преминаването към Ampere aрхитектурата ще предложи впечатляващи подобрения на потребителите. 

Все още не сме видели първите видео карти с технологията, но вероятно скоро ще разберем повече за Ampere и цената на дългоочаквания хардуер на пазара. Последните тримесечия са доста успешни за NVIDIA и изглежда, че компанията очаква доброто представяне да продължи и до края на 2020г. Oстава да разберем каква ще е цената на Ampere видео картите в Европа.

 

Още от Digital: За първи път в историята NVIDIA е по-скъпа компания от Intel