NVIDIA планират да разкрият официални детайли за следващото си поколение видео карти за компютри от висок клас до края на лятото. Тайванският производител ще има силно присъствие по време на Hot Chips конференцията на 20 август, когато се навършват 30 години от първото издание на събитието. NVIDIA ще изпратят екип от високопоставени служители, които са ръководени от вицепрезидента на ASIC Engineering дивизията, Стюарт Оберман, предаде TechRadar.

 

Пресконференцията на NVIDIA ще се проведе под мотото "Next Generation Mainstream GPU" и по време на нея ще разберем повече технически детайли за новата им архитектура. Много е вероятно на 20 август най-накрая да бъде показана дългоочакваната Тuring серия от видео карти. Архитектурите Ampere и Volta едва ли ще бъдат обсъждани, тъй като те са предназначени предимно за бизнес средите и сe използват предимно за научни цели.

 

 

Все пак геймърите и анализаторите очакват с нетърпение да видим официалното представяне на NVIDIA  GeForce GTX 1080. Според данните тази геймърска конфигурация ще има 3548 CUDA ядра и ще е произведена с модифицирана 12-нанометрова технология. Максималната производителност достига до 13 терафлопа, като видео картата ще има и два пъти по-бърза 16GB GDDR6 RAM памет. AMD също ще участват на събитието, което е гаранция, че ни очакват много интересни събития на 20 август.

 

Oще от Digital: Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.