Американската компания NVIDIA е позната на повечето от вас с геймърските професионалните си видео карти от сериите GeForce, nForce, Quadro, Nvidia Tesla, ION и Tegra.  Всички те изградаждат мултимилиардна технологична индустрия, която постоянно работи по разработката на нови и нови технологии. 
Част от тях ежегодно виждаме по време на годишната конференция за графични технологии (GTC) на компанията. Тази година, тя по традиция предстои да се проведе на 14 Май. Ако се питате какво е GTC Digital? Най-точният отговор, който дават самите NVIDIA е, че това е страхотното обучение, изследвания, прозрение с директен достъп до блестящите умове, които ще споделят знанията си с вас.

 

 

За разлика от предишни издания на GTC, които са известни с голямата си посещаемост, тази година в условия на световна COVID-19 пандемия, конференцията по всяка вероятност ще се проведе в празна стая пред камери, които ще стриймват всичко случващо се, пред милиони фенове на NVIDIA. 
Основната част от презентациите ще води изпълнителния директор на компанията Янсен Хуанг (Jensen Huang), в нея очакваме да чуем по-малко неща, които биха заинтересували геймърското общество и много повече за иновациите в изкуственият AI интелект, който NVIDIA внедряват в технологиите си. Също така ще чуем и видим различни решения във високоефективните изчисления, науката за данни, автономните машини и графиката. 
Както знаем, днес всички технологични гиганти са насочили усилията си в борбата с COVID-19 и NVIDIA не оства по-назад. По време на конференция за графични технологии със сигурност ще видим и разработки на компанията, които да насочени към здравеопазването.

 

 


В основата на всичко това, очакваме да стои изцяло нова разработка на компанията в лицето на архитектурата Ampere, която е предназначена да захранва последното поколение графични процесори на NVIDIA. Повечето от вас са се досетили, че това са коментираните не еднократно нови поколения на добре познатите ви Tesla и Quadro.
Tesla 8000+ която трябва да видим в действие за първи път по време на годишната конференция за графични технологии е новият флагман на компанията. Това ще бъде най-мощният графичен процесор, който NVIDIA са правили до момента.
Тези от вас, които са решили да гледат онлайн технологичната конференция на NVIDIA, могат вече да се регистрират безплатно на сайта на компанията, за да получат достъп до всички предстоящи лекции. В платформата могат да се видят точно кои лектори ще участват и в кои часове ще се проведат презентациите им.

Още от Digital.bg: Конкуренцията между Qualcomm и MediaTek ще направи 5G смартфоните по-евтини