HMD Global ще зарадват своите фенове с премиерата на нов хардуер. Това ще се случи на събитие, което ще се проведе виртуално след броени часове. Компанията публикува кратко тийзър видео, което не разкрива имената на устройствата, които ще видим днес.

Все пак от клипа разбираме, че ни очаква кръгъл камера модул в задната част, който се отличава с добри възможности за снимане при слабо осветление.

Новото устройство на Nokia вероятно ще предложи поддръжка на 5G технологията, тъй като тази тази функционалност постепенно се превръща в стандартна характеристика за смартфоните с Android. През последните седмици разбрахме детайли за няколко различни смaртфона на HMD Global.

Всеки един от тях би могъл да стане част от портфолиото за днешното събитие. Първата асоциация, която много вероятно ще си направят е представянето на Nokia 9.3 PureView. Дългоочакваният флагман, който ще наследи Nokia 9 PureView ще е оборудван с още по-добри камери и също така ще е оптимизиран за работа в 5G мрежи, но все още не е представен официално.

 

 

Очакванията са този модел да е оборудван с Qualcomm Snapdragon 865 процесор, 8GB RAM и 256GB памет. Другите спецификации ще включват по-добър OLED дисплей, 4500mAh батерия и възможност за безжично зареждане.

Водещият акцент в Nokia 9.3 PureView ще бъдат възможностите за мобилна фотография. Компанията също така продължава със своята стратегия да представя модерни версии на легендарни устройства от миналото.

Само преди дни изтекоха спецификациите на Nokia 6300 4G и Nokia 8000 4G. Това са бюджетни устройства, които искат да вдъхнат нов живот на своите популярни предшественици. HMD Global работят над още няколко модела, включително Nokia 8 V 5G UW.

Съществува и възможността компанията да изненада всички с допълнителни устройства, за които все още не знаем. Независимо от конкретните им планове можем да сме сигурни, че акцента на събитието ще бъдат флагманите от висок клас с 5G технологията, както и евтините устройства от ниския ценови клас.

Само след часове ще разберем какво ни подготвят от HMD Global на предстоящото събитие.

 

Още от Digital: Kога смартфоните на Nokia ще получат Android 11