Главният продуктов директор на HMD Global, Юху Сарвикас потвърди, че компанията ще проведе специално събитие преди края на месеца. Всъщност конкретната дата е 19 март, като представянето на новите продукти с бранда на Nokia ще стане факт в Лондон. Не е изненадващо, че Юху Сарвикас не потвърди директно както да очакваме от самата премиера. Все пак той допълни, че ще видим "нещо специално" и също така изрази нетърпеливост от изненадите, които Nokia подготвя.

 

Припомняме ви, че HMD Global имаха амбициозни планове за мобилния конгрес, който бе отмeнен заради коронавируса. Няма да е изненадващо, ако някои от подготвяните продукти бъдат показани за първи път по време на предстоящото събитие в Лондон. Представителите на Nokia вече сертифицираха три нови устройства с имената "TA-1223", "TA-1227" и "TA-1229" в базата данни на Wi-Fi Alliance. Спорeд информацията тези модели оперират с Android 10 и поддържат Dual-Band Wi-Fi.

 

Вероятно ще видим поне един от смартфоните на събитието в края на месеца. В интернет се появиха данни за предстоящи устройства на компанията като Nokia 8.2 5G, Nokia 5.1 и Nokia 3.1. Работи се и над атрактивно бюджетно предложение с името Nokia 400 4G. Всяко едно от тези устройства има реален щанс да бъде представено за първи път на 19 март в Лондон. Дотогава можем да се надяваме, че Nokia ще задоволят любопитството ни, като разкрият повече за своите планове на събитието.

 

Още от Digital: Nokia обмислят продажба на част от бизнеса си