DxOMark са известно име в индустрията, тъй като са най-големите експерти по отношение на мобилната фотография. Премиерата на дългоочакван смартфон от висок клас винаги е последвана от детайлни тестове на DxOMark свързани с камерата.

Специалистите им също така вече проверяват и аудио качеството на смартфоните, за да бъдат още по-полезни за масовия потребители. В официалния Twitter акаунт на компанията се появи интересно съобщение, от което разбираме за предстоящо събитие, което ще се проведе на 20 октомври.

Онлайн поканата разкрива още, че слогана е "DXOMARKFOCUS", но за съжаление не разполагаме с допълнителни детайли какво да очакваме на тази дата. Краткото съобщение в публикацията включва линк към YouTube акаунта на DxOMark, където ще се излъчва самото събитие, както и обещание, че ни очаква "нещо голямо".

Един от вариантите е DxOMark да представят нов инструмент за тестване на камери и хардуера на смартфоните.

 

 

Важно е да уточним, че преди няколко години като част от DxO Labs компанията видяхме интересен аксесоар с името DxO One. Всъщност това е допълнителен аксесоар за камерата, който бе оптимизиран за iPhone и iPad. В момента DxO Mark оперира като самостоятелно дружество и няма да е изненадващо, ако са разработили DxO Тwo, но вече с поддръжка за смартфоните с Android.

По този начин компанията не само би  провокирала голям интерес сред потребителите, но също би могла да генерира допълнителни приходи. Само след броени дни ще научим повече за конкретните планове на DxoMark и какви изненади ни очакват на събитието на 20 октомври.

 

Още от Digital: DxOMark променят правилата за тестване на камерите на смартфоните в края на октомври