Потребителите очакват с нетърпение да започнат продажбите на всички версии на iPhone 13 в глобален мащаб. Докато Apple стартират масовата дистрибуция на устройствата се подготвят усилено за предстоящо събитие, което ще се проведе след броени дни. Компанията е избрала датата 18 октомври, когато ще се реализира премиерата на нови продукти под наслов "Unleashed".

След като видяхме новите версии на iPhone и актуализирани iPad модели е време Apple да се фокусират към другите важни продуктови категории. Водещият акцент на "Unleashed" събитието ще бъдат новите лаптопи от MacBook Pro серията, съобщава GizChina. Най-вероятно ще видим 14" и 16" устройства с обновен дизайн и по-мощен хардуер.

Лаптопите ще поддържат резолюция от 3024х1964 и 3456х2234 пиксела, което ще осигурява впечатляващо качество на картината и реалистични цветове. Високата производителност ще се гарантира от Apple M1X процесора, който ще наследи Apple M1 чипа, съобщава GizChina.

 

 

Интеграцията на хардуера ще гарантира още по-бърза скорост на работа, като MacBook Pro моделите ще могат да се конфигурират и с до 32GB RAM. Любопитно решение е поддръжката на MagSafe аксесоарите, които вече са налични в новите модели на iPhone.  По този начин Apple ще заместят сегашната система за USB Type-C зареждане и се очаква да върнат обратно HDMI портове и слотовете за SD карти.

Събитието ще е свързано и с премиерата на Apple AirPods 3, които вече са обект на сериозни спекулации. Новата операционна система macOS Monterey също ще е част от премиерата, когато ще разберем повече детайли за новите функции и подобрения в операционната система.

 

Още от Digital: Аpple ще представят МаcBook Air с нов дизайн и Apple M2 процесор през 2022г.