Microsoft са насочили вниманието си към осигуряването на необходимата софтуерна поддръжка на устройствата с Windows 10. В момента повече от 1.3 млрд. потребители изпoлзват активно операционната система, което крие редица предизвикателства. През последните седмици Windows 11 е обект на усилен интерес, но въпреки това Microsoft не се отказват от разработката на Windows 10.

Публикация в официалния блог на компанията разкрива детайли за Windows 10 21H2 ъпдейта, който ще е наличен за съвместимите компютри до края на годината. Водещ приоритет в актуализацията ще продължи да бъдат пачовете за сигурност и оптимизирането на производителността. Това означава, че Microsoft няма да предложат драстични промени във функционалността и интерфейса.

Компанията обещава, че няма да възникнат проблеми след ъпдейтването, както понякога се случва с разпространение на нова актуализация. В това число няма да има нови функционалности, които да предизвикат неочаквани бъгове в работата на Windows 10 21H2, информира SlashGear.

 

 

Продуктивността и сигурността ще бъдат основните приоритети при разработката на следвaщата актуализация на операционната система. Microsoft също така уточниха, че ъпдейта ще се инсталира бързо и ще изисква да рестартирате компютъра, за да се активират промените. Представителите на Windows Insider програмата скоро ще разкрият повече детайли за новостите в актуализацията.

Официалното представяне  на Windows 20H2 ще е през втората половина на годината, като най-вероятно това ще се случи през октомври. В заключение ще отбележим, че Microsoft осигуряват 18 месеца актуализации за Home и Pro версиите, както и 30 месеца за Enterprise и Education версиите.

 

Още от Digital: Мicrosoft спират поддръжката на Windows 10 през 2025г.