WhatsApp е водещо приложение за комуникация с внушителна база от лоялни потребители по цял свят. Собствениците на смартфони имат достъп до разнообразни функции за общуване, но също да се възползват от технологията за криптиране на чатовете. Постоянните ъпдейти на WhatsApp крият сериозни предизвикателства за по-старите устройства.

 

1.  Кои смартфони няма да поддържат WhatsApp от 1 ноември

Компанията периодично актуализира списъка със съвместими смартфони, като от него постепенно отпадат популярни модели, които са представени от производителите преди години. Следващата важна дата в разработката на WhatsApp е 1 ноември. Тогава се прекратява официално поддръжката за устройствата с Android 4.1 и по-стари версии на операционната система.

От същата дата приложението за комуникация няма да може да се използва на по-старите от iOS 10 версии на операционната система, както и KaiOS 2.5.1, съобщава BGR. Решението на WhatsApp не е изненадващо, тъй кaто например Google представиха Android 4.0 Ice Cream Sandwich OS през октомври 2011г.

 

 

2. Изтeче информация за iPhone 14 дни преди премиерата на iPhone 13

Дългоочакваното събитие, на което Apple ще представят новите си смартфони ще се проведе на 15 септември. Четирите представители на iPhone 13 серията ще засилят сериозно конкуренцията през последните седмици от календарната година. За първи път потребителите ще могат да се възползват от предимствата на 120Hz LTPO OLED дисплеи.

Екраните на iPhone 13 ще са произведени от Samsung и ще могат да опресняват съдържанието два пъти в секундата. Аpple са се погрижили да оптимизират всеки един ключов компонент, за да превърнат смартфоните в хит на пазара. Това важи за камери, батерия, но също така се очаква премиум версията да предложи 1 терабайт памет.

 

3. Как да проверим състоянието на батерията на Android смартфон

Колкото по-дълго време използваме смартфона си, толкова повече батерията постепенно ще губи своите качества. Това е нормално, но е важно човек да може да следи състоянието ѝ, за да предприеме нужните мерки и да подобри грижите за батерията, съобщава MakeUseOf.

За съжаление няма вграден инструмент в Android, който да дава конкретна информация за здравето на батерията на телефона си. Има начин за общ преглед от настройките на телефона в секцията за батерията. Там може да се избере менюто Battery usage и да се провери как батерията се използва от приложенията.

Това обаче дава информация само кои приложения колко енергия използват. Може да е индикатор за проблемно приложение, но трудно може да се разбере дали има проблем със самата батерия.

 

 

4. TikTok вече изпреварва YouTube по гледаемост в няколко държави

YouTube е социален феномен, който се превърна в символ за глобалния успех на мобилно приложение. Заглавието от месеци насам подобрява рекорди за приходи и изтегляния от Google Play и App Store. Социалната изолация се превърна в предпоставка за още по-впечатляващ успех на TikTok, който продължава от няколко поредни тримесечия.

Популярността на приложението дори принуди компании като Facebook и Google да се съобразяват с атрактивния видео формат, който предлага TikTok. Хитовото заглавие на разработчиците от ByteDance може да се похвали с активна потребителска база от над 700 млн. потребители. Това превръща TikTok в едно от най-успешните мобилни приложения за всички времена.

 

5. Бъдещите смартфони на Xiaomi ще има двойна камера с 50MP и 200МР сензор

Впечатляващите камери ще продължат да бъдат отличителна характеристика на смартфоните на компанията. Само преди дни бе премиерата на 200-мегапикселовите ISOCELL HP1 сензори на Samsung, които скоро ще видим във флагман на Xiaomi. Най-вероятно това ще бъдат представените на Xiaomi Mi 12 серията.

Ако не възникнат неочаквани проблеми премиерата на смартфоните ще е през декември. Партньорството между Samsung и Xiaomi стартира е свързано и с интеграцията на първите 108МР сензори за смартфони. Увеличаването на резолюцията до 200МР ще предложи впечатляващи възможности за мобилна фотография на потребителите.

Популярният блогър Digital Chat Station потвърди желанието на Xiaomi да използват новите камери на Samsung. От неговите данни разбираме, че един от моделите в новата серия ще има двойна конфигурация на камерата.