Американските производители ще трябва да плащат по-високи данъци за някои от продуктите, които внасят от Китай. Причината е търговският конфликт между двете страни и последните мита наложени от администрацията на Доналд Тръмп. В различните случаи допълнителните такси могат да бъдат в размер между 7.5% и 25%.

 

1. Видео картите може да поскъпнат с 25% заради търговските мита на САЩ

Компаниите желаещи да продължат търговията с производители от Китай могат да получат специални лицензи от САЩ, които имат определен период от време. Началото на новата година постави доста неясноти, тъй като много производители не знаят дали досегашните им споразумения ще бъдат продължени.

 

 

2. Huawei P50 Pro ще има Watefall дисплей и нова камера за селфита

Huawei не възнамеряват да променят стратегията си в мобилната индустрия въпреки американските санкции срещу компанията. Китайският производител ще реализира премиерата на следващия си премиум смартфон през първото тримесечие на 2021г. Допълнително ще разберем датата, на която ще бъде представен Huawei P50, като сега разбираме повече за Pro версията на смартфона.

Eлегантния дизайн на Huawei P50 Pro ще е свързан с интеграцията на Waterfall Display, който е извит и се слива в рамката около дисплея. По този начин компанията се надява да постигне оптималния безрамков екран и да предостави повече пространство за мултимедия, приложения и игри на потребителите.

 

3. Производството на смартфони е достигнало рекордно ниски нива в края на 2020г.

Мобилните устройства предизвикаха революция, която доведе до драстичен спад в продажбите на персонални компютри през последното десетилетие. Предимствата на тъчскрийн дисплеите, развитиетo на софтуерните технологии и подобренията в хардуера създадоха изцяло нови продуктови категории.

Умните часовници, фитнес тракерите, безжичните слушалки и джаджите с Интернет на нещата са сред най-продаваните технологични продукти в световен мащаб. Смартфоните са устройствата, които по най-добър начин илюстрират казаното дотук. Настолните компютри от години се превърнаха в нишов пазара заради популярността на Android и iOS.

 

 

4. Отчетоха за първи път спад в продажбите на лаптопи с Windows 10

Световната пандемия засегна силно много технологични сектори, но изненадващо стимулира продажбите на някои устройства. Липсата на нормален физически контакт предизвика невероятен ръст в популярността на приложенията за видеоконференция.

Превръщането на домовете ни във виртуални офиси и онлайн зали за обучение предизвика ръст в продажбите на лаптопи, HD уеб камери и други аксесоари подходящи за видео разговори.

 

5. Новите телевизори Sony Bravia XR вече поддържат Google TV

Телевизионната платформа на Google провокира вниманието на все повече производители. Компанията вече представи Chromecast with Google TV - достъпна джаджа, която представлява концепцията им за модерни стрийминг устройства. Oще през лятото стана ясно, че Android TV вече ще се казва Google TV.

С този ход компанията се надява да положи основните на нова стратегия в сегмента на телевизорите, която да бъде по-успешна. Sony e един от първите големи производители, които планират да използват Google TV в бъдещите си устройства. Японският гигант е разработил нова серия Bravia XR TV модели, които предлагат впечатляващ дизайн и характеристики.