Голяма част от данните на вашия Android телефон или таблет се архивират автоматично от Google или от отделните приложения, които използвате. Но кои точно данни се архивират автоматично и кои трябва да архивирате вие?

 

1. Какви данни автоматично архивира Android

В стаятата  подробно ще ви обясним за кои данни може да сте спокойни, че се пазят на сигурно място и за кои се налага да предприемете стъпки, за да ги архивирате.

 

 

2. След Garmin и Canon хакерите успяха да пробият защитата и на Intel

Хакерите продължават да са изключително активни в атаката си срещу водещи технологични компании. През последните седмици станаха няколко сериозни инцидента, като Garmin бяха подканени на платят откуп в размер на милиони долари. Малко след това разбрахме, че рансъмуер вирус е засегнал и компютърните системи на Canon, като в този случай хакери откраднаха 10ТВ снимки и информация от Canon.

 

3. Как да използвме Google Docs

Google Docs е базиран в облака текстов редактор, който е неразделна част от офис пакета на Google, наречен G Suite. В много отношения може да гледате на Google Docs като на Microsoft Word в G Suite.

 

 

4. Intel и MediaTek ще направят 5G лаптопи по - достъпни

Intel се отказаха от възможността да произвеждат 5G модеми за смартфони и фокусираха усилията си към преносимите компютри. Въпреки това възникнаха проблеми, които позволи на AMD да започне да разширява агресивнo пазарния си дял за сметка на компанията. 

 

5. Huawei ЕМUI 11 ще е достъпен за 250 млн. потребители

EMUI 10.1 вече се използва от собствениците на повече от 30 смартфона и таблета с логото на Huawei. Компанията работи усилено над следващата версия на потребителския интерфейс. Първите публични демонстрации на EMUI 11, както и официалната премиера се очаква да станат факт на HDC 2020 събитието.