С най-новото попълнение в арсенала на бранда от високотехнологични смартфони – Mate 40 Pro,  Huawei затвърждава още по-силно своя ангажимент към по-устойчиво бъдеще.

 

1.Защо Huawei Mate 40 Pro e най-екологично ориентираният смартфон на компанията

Вярвайки, че всички малки стъпки заедно водят до голяма промяна, при Huawei Mate 40 Pro, залага на 28% намаляване на пластмасата в опаковките, 90% намаляване на хартиената документация и премахването на хартиената гаранция. Huawei Mate 40 Pro съдържа само 3,8% пластмаса в цялата си опаковка.

 

 

2. Как да изглеждате по-страшни за Хелоуин във Facebook

Eдва ли има по-подходящ момент добронамерено да се опитате да стреснете любимите си хора от днешния. Ако кроите планове да изплашите подобаващо приятел за Хелоуин ви съветваме да се насочите към Facebook. Социалната мрежа е подготвила няколко атрактивни функции в News Feed, Messenger и камера приложението, с които да поддържа духа ви за предстоящия празник.

 

3. Xiaomi изпревариха за първи път Apple и вече са третият най-голям производител на смартфони

Първата половина на 2020г. създаде неочаквани проблеми за производителите на смартфони, които бяха предимно свързани с пандемията от коронавируса. Все пак ситуацията вече започна да се стабилизира, като края на годината традиционно е доста активен период.

 

 

4. Европейски търсачки отправиха нови обвинения срещу Google към ЕК

Доминиращата позиция на Google в сферата на търсенето често предизвиква негативни критики и разследвания срещу компанията. Технологичният гигант се оказа принуден да въвежда доста промени в своите алгоритми, за да отговори на стриктните изисквания на ЕС. Още в началото на годината ви съобщихме, че българските граждани ще избират между Info.com, PrivacyWall, DuckDuckGo и Google за основна търсачка в Android от 1 март.

 

5. Как ще се промени дизайна на WIndows 10 през 2021г.

Собствениците на устройства с Windows 10 вероятно са свикнали със стратегията да получават два големи ъпдейта на операционната система в рамките на една година. Обикновено първата актуализация е достъпна през март или април, а следващата през октомври. Microsoft няма да променят този график, но подготвят любопитна изненада на своите потребители.

Софтуерните инженери на компанията работят над изцяло нов потребителски интерфейс, който ще внесе промени в начина, по който изглежда Windows 10. В момента този проект носи кодовото име "Sun Valley" и се очаква да бъде представен като втория голям ъпдейт на Windows 10 през есента на следващата година.