Когато YouTube.com стартира в своята бета форма през май 2005 година, дебютът му с нищо не сигнализира, че сайтът ще успее да промени завинаги начина, по който споделяме видео в интернет пространството.

 

1. Как YouTube се превърна в машина за печелене на пари

Някои от създателите на YouTube разказват пред Business Insider, че първоначално са го разглеждали като най-новият сред редица неуспешни уебсайтове за споделяне на файлове. Но YouTube беше различен - той беше безплатен и не беше необходимо одобрение за видеоклиповете, за да се появят на сайта, а уникалните връзки направиха всеки видеоклип безкрайно споделян и хората нямаха нужда от сложен софтуер, за да направят видео клип или да го публикуват.

 

 

2. LG B Project ще е първият смартфон с навиващ се дисплей за масовия пазар

Еволяцията в световния пазар на смартфони през последните години вече ни позволява да използваме устройства, които имат сензори за пръстови отпечатъци и вградени селфи камери в дисплея. Ако добавим мощните процесори с изкуствен интелект и впечатляващите камери определено можем да кажем, че днешните смартфони са толкова мощни, колкото компютрите преди няколко години. 

 

3. Huawei Mate X2 със 120Hz дисплей ще бъде представен до края на 2020г.

Huawei се очаква да представят следващия си смартфон от висок клас на събитие, което ще се проведе през октомври. Представителите на Huawei Mate 40 вече са обект на редица спекулации и обещават отново да ни предложат впечатляващо съчетание между дизайн и спецификации. 

 

 

4. Sony смениха името си на Sony Group за първи път от 60 години насам

Японският производител е провел преди дни годишната си среща с акционерите, на която са обсъждани в детайли най-актуалните въпроси и бъдещата стратегия на Sony. Вероятно най-любопитният казус дискутиран на събитието е предложението Sony да промени името си. Това не се е случвало повече от 60 години. 

 

5. Най-тънките смартфони в света (Видео)

Имате смартфон нали? Знаете ли, колко е дебел той? Истината е, че повечето от нас не знаят колко точно са дебели смартфоните ни, но пък когато ги купуваме, гледаме да бъдат колкото се може по-компактни.

 

 

6. Най-богатият човек в Индия създаде конкурент на Zoom с името JioMeet

Индийският технологичен гигант Reliance Jio финализираха внушителен фонд за финансиране, с който набраха капитал в размер на $15.2 млрд. са готови да навлязат в сегмента на приложенията за комуникация. Компанията, която също така е свързана с най-богатия човек в страната, Мукеш Амбани е готова с новата си платформа за видеоконферентни разговори, която се казва JioMeеt.